Новосанжарська селищна територіальна громада
Полтавський район, Полтавська область

Новини

Дата: від до Скинути

Вічна та світла пам’ять Герою!

Вічна та світла пам’ять Герою!

Гірчить полином червень. Страшні звістки заставляють стискатися серця, а новини про смерть молодих і справжніх здаються безглуздими помилками. Нова втрата у Новосанжарській громаді. Другого червня під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Мала Токмачка Запорізької області загинув наш земляк, житель с.Малий Кобелячок, військовослужбовець Збройних Сил України, командир радіовідділення взводу зв’язку військової частини А 4848, молодший сержант ОЛІЙНИК ОЛЕГ ВАСИЛЬОВИЧ. 29 березня 2023 року Олег Васильович був мобілізований у ряди Збройних Сил України. Проходив військову службу віддано і чесно. Краються від болю серця мешканців громади від усвідомлення непоправної втрати. Не стало хороброго воїна, справжнього патріота, чудової, доброї, відповідальної людини. Він боровся за нас, за наше теперішнє і майбутнє. Новосанжарська селищна рада, на чолі із селищним головою Геннадієм Супруном глибоко сумують з приводу тяжкої втрати ОЛІЙНИКА ОЛЕГА ВАСИЛЬОВИЧА і висловлюють щирі співчуття рідним і близьким покійного. Вічна та світла пам’ять Герою! Про дату та час поховання буде повідомлено додатково.

14:32 10.06.2024

Разом до Перемоги!

Разом до Перемоги!

У суботу, 8 червня, на центральному пляжі селища в рамках підготовки до обласних змагань відбувся турнір з пляжного волейболу, приурочений Міжнародному дню захисту дітей, в якому взяли участь 12 команд юнаків та дівчат відділення волейболу місцевої ДЮСШ. В результаті напруженої боротьби були визначені переможці та призери змагання. Серед юнаків 2013 року народження переможцями стали Гордій Муха та Максим Бабенко, друге місце посіли Денис Летучий та Макар Сепітий. У змаганнях серед юнаків переможцями стали Тимур Шнейдер та Денис Герасименко, друге та третє місце зайняли відповідно Артем Мокляк і Максим Напрасний та Роман Остапенко і Артем Ярошенко. Серед дівчат 3 місце посіла пара Наталія Проскурня і Мирослава Недзельська, другими стали Софія Литвиненко і Марія Черненко, а переможцями стали Кароліна Шнейдер і Олександра Деркач. За організацію турніру і підготовку спортсменів до змагань велика вдячність тренеру ДЮСШ Олександру Дерев'янку. Тож, бажаємо нашим волейболістам вдалого виступу на обласних змаганнях, які відбудуться 15, 22 та 29 червня на центральному пляжі селища, Разом до Перемоги!

16:24 08.06.2024

Шановні працівники новосанжарського часопису - газети «Світлиця» та вся журналістська спільнота!

Шановні працівники новосанжарського часопису - газети «Світлиця» та вся журналістська спільнота!

Щороку 6 червня в Україні святкують День журналіста. Переоцінити роль представників мас-медіа у сучасному житті, у формуванні громадської думки – неможливо. З давніх часів журналістів називають четвертою владою, і це не дивно, адже правда та об’єктивність – справжня зброя, а журналістське слово має щораз більшу вагу у суспільстві. Воно може згуртувати народ або ж розділити його. Сьогодні, в часи протистояння військовій та інформаційній агресії з боку рф, від професійності та патріотичності кожного українського журналіста значною мірою залежить наближення нашої Перемоги. Тож, шановні журналісти! Творчих вам успіхів, цікавих новин і вдячних читачів! Добра та здоров’я, гарного настрою, позитивних новин, натхнення і терпіння, віри та надії, любові до рідних та до професії. Будьте щасливими, працюючи на благо розквіту рідної України! З повагою, селищний голова – Геннадій СУПРУН

09:20 06.06.2024

Вічна пам’ять і слава Герою!

Вічна пам’ять і слава Герою!

6 червня ми із скорботою в серці поминаємо військовослужбовця, старшого солдата, водія 1-го розвідувального відділення розвідувального взводу в/ч А 0641 ЗНАЙКА ОЛЕКСІЯ ЛЕОНІДОВИЧА. Народився Олексій 14 червня 1995 року в селі Соколова Балка. Після закінчення Соколовобалківської школи, вступив до Полтавського професійно-технічного училища № 23 та опанував професію електрозварювальника, працював у ТОВ «Сокіл». 30 червня 2015 р. був призваний на строкову військову службу, перед закінченням якої підписав контракт на трирічну службу в десантно-штурмових військах. У 2018 р. знову підписав контракт на продовження служби в 24-му окремому штурмовому батальйоні «Айдар». Неодноразово був у гарячих точках, мав статус учасника АТО, був і сапером, і водієм бронетранспортера, і розвідувальником. Після повномасштабного вторгнення захищав Україну у складі 90-го окремого аеромобільного батальйону ім. Героя України, старшого лейтенанта Івана Зубкова, що у складі 81-ї бригади ДШВ ЗСУ. 9 березня одержав легке поранення і контузію, 19 травня — осколкове поранення, але після кожного — знову повертався на фронт. 6 червня в районі н.п. Богородичне Краматорського району Донецької області отримав третє поранення, не сумісне з життям. Нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно). У 26 - річного воїна залишилися батьки, дружина та син. Вічна пам’ять і слава Герою!

09:17 06.06.2024

НОВОСАНЖАРЦІ ДОЛУЧИЛИСЬ ДО ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ АКЦІЇ

НОВОСАНЖАРЦІ ДОЛУЧИЛИСЬ ДО ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ АКЦІЇ

Найсильніший біль, коли гинуть діти. Починаючи з 2014 року через військову агресію українські сім’ї та діти перебувають у постійній небезпеці, отримують травми, поранення та втрачають життя. Відповідно до інформації із державного порталу «Діти війни» станом на четверте червня 2024 року внаслідок збройної агресії рф проти України офісом Генерального прокурора зафіксовано 1368 випадків поранення 551 фактів загибелі дітей, 2014 дітей зниклих безвісти. Проте такі дані не є остаточними, оскільки не можливо отримати достовірну інформацію через активні бойові дії і тимчасову окупацію частини території України. Сьогодні, у День вшанування пам'яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України, Новосанжарська громада долучилась до Всеукраїнської акції «Голоси дітей». Памʼятаємо кожну жертву російського терору, не пробачимо ворогові!

12:47 04.06.2024

Герої не вмирають!

Герої не вмирають!

3 червня 2015 року війна передчасно й трагічно обірвала життєву дорогу нашого земляка, мужнього воїна і патріота – ПИСАРЕНКА Василя Григоровича. Неоголошена війна на Сході України забрала його молоде життя. Герой, воїн, захисник, відважний син своєї Батьківщини. Він був справжнім її патріотом і, нероздумуючи змінив своє життя зі мирного на військове, з честю виконав громадянський обов’язок, захищаючи державний суверенітет та територіальну цілісність України. Не звершені плани, не досягнені цілі, не приборкані вершини… все обірвала війна. Нехай добрий, світлий спомин про мужнього захисника стане сильнішим за смерть і назавжди залишиться в пам’яті рідних, друзів, бойових побратимів, усіх, хто знав його, любив і шанував. Герої не вмирають! Вони з небес захищають Україну!

11:46 03.06.2024

Любі діти, шановні батьки! Ще раз – із святом вас!

Любі діти, шановні батьки! Ще раз – із святом вас!

Ось так працівники мистецько-культурного центру «Нові Санжари» Новосанжарської селищної ради на чолі із директором Маргаритою Нагорняк, вітали сьогодні малечу з Міжнародним днем захисту дітей. Любі діти, шановні батьки! Ще раз – із святом вас!

18:47 01.06.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних