A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новосанжарська селищна територіальна громада
Полтавський район, Полтавська область

Новини

Дата: від до Скинути

Випалювати сухостій, листя та сміття не можна!

Випалювати сухостій, листя та сміття не можна!

Іноді хочеться простого людського… Весни без випалювання сухостою  Наводячи лад на присадибних ділянках і полях, люди часто спалюють суху траву, листя та сміття. Тільки минулого року в Україні було зафіксовано 9 615 пожеж, які заподіяли величезну шкоду екосистемі та людям.Нагадуємо: випалювати сухостій, листя та сміття не можна! Подивіться ілюстрації й дізнайтеся про страшні наслідки таких дій.

14:31 28.04.2024

НОВОСАНЖАРЦІ ВИЙШЛИ ДО ФІНАЛУ

НОВОСАНЖАРЦІ ВИЙШЛИ ДО ФІНАЛУ

На зональних змаганнях першості області з міні-футболу серед ветеранів 50+, які пройшли в Решетилівці під егідою обласного спортивного товариства "Колос", команда Новосанжарської ТГ зайняла 3-є місцеі вийшла до фінального етапу змагань, в якому шістка кращих команд з усієї області розіграють медалі обласної першості

14:30 28.04.2024

Всеукраїнський танцювальний фестиваль “Urban fest”

Всеукраїнський танцювальний фестиваль “Urban fest”

20 та 21 квітня відбувся Всеукраїнський танцювальний фестиваль “Urban fest” у місті Львів, де учні танцювальної школи «DiaMax» знов показали високі результати: Група стилю contemporary:  Зоряна Прохорчук 1 місце у категорії solo kids rising; Вікторія Гавриляк 1 місце у категорії solo juniors rising;Ярослава Колодочка 2 місце у категорії solo juniors rising;Перше місце «Contemporary crew juniors rising».

14:25 27.04.2024

Гуртуймося! Поборемо!

Гуртуймося! Поборемо!

Через несприятливі погодні умови призначений на 20 квітня Всеукраїнський день довкілля в Новосанжарській громаді було перенесено на сьогодні, 26 квітня. Працювали колективи виконавчого комітету та фінансового відділу селищної ради, відділу освіти, територіального центру, дитячої школи мистецтв, публічної бібліотеки, селищного культурно-мистецького центру, центру соціальних служб, відділу соціального захисту, ДЮСШ, дитячих садків №1 «Сонечко», №2 «Лелеченька», Новосанжарського ліцею, ЦНАПу, КП «Джерело», відділу благоустрою селищної ради. Всього у Всеукраїнському дню довкілля взяли участь понад вісімдесят чоловік. Очолили працюючих селищний голова Геннадій Супрун і секретар селищної ради Таміла Музика. Впорядковувались території поблизу Каплички та парку «Батьки і діти третього тисячоліття», зони відпочинку біля пам'ятного знаку Мазепи, зони відпочинку на «Альтанці Св.Покрови», а у парку воїнів-інтернаціоналістів працюючі не лише прибрали прилеглу до пляжу зону, а й висадили понад 30 катальп, створивши тим самим катальпову алею. Натхнення і запал працюючих не збивали ні обсяги роботи, ані накрапаючий часом дощ. Вигрібали минулорічне листя, білили дерева, фарбували огорожі, лавочки, спилювали чагарники. Споглядаючи зроблене у День довкілля, мимоволі згадується давня українська приказка: «Гуртом і батька легше бити», а не те що ворога, - додамо від себе. Тож, гуртуймося! Поборемо!

18:16 26.04.2024

Із вдячністю за подвиг

Із вдячністю за подвиг

38 років минуло від квітневих страшних подій в Україні – аварії на Чорнобильській АЕС. Аварії, яка змусила людство всього світу здригнутись, адже мирний атом, що вивільнився внаслідок викиду на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС призвів до однієї із найбільших техногенних та екологічних катастроф в історії людства. Сьогодні новосанжарські ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС зібрались біля пам’ятного знаку Жертвам Чорнобиля, аби вшанувати пам’ять тих, кого немає вже з нами, згадати про подвиг тодішнього мирного й теперішнього військового часу. Селищний голова Геннадій Супрун під час заходу дякував чорнобильцям нашої громади за подвиг, бажав здоров’я, перемоги і довгих років життя у вільній і мирній Україні.

17:11 26.04.2024

РАЗОМ ПЕРЕМОЖЕМО

РАЗОМ ПЕРЕМОЖЕМО

25 квітня у спортивних залах Новосанжарського ліцею проходив ІІІ етап та фінальні змагання районного етапу всеукраїнських змагань «Пліч-о-пліч» всеукраїнські шкільні ліги з баскетболу» серед дівчат 2010 року народження закладів загальної середньої освіти на 2023/2024 навчальний рік під гаслом «РАЗОМ ПЕРЕМОЖЕМО» за ініціативи Президента України Володимира Зеленського. Ці спортивні змагання проводяться відповідно до світового та європейського досвіду подібних заходів. Головна мета даного проекту – це створення атмосфери спортивного свята серед учнів закладів освіти Полтавського району, зміцнення здоров’я юнаків і дівчат, залучення їх до регулярних занять спортом, підвищення рівня майстерності юних дарувань та виявлення талановитих спорсменів. До Новосанжарського ліцею прибули 6 кращих спортивних колективів дівчат з Полтавського району, які стали переможцями ІІ етапу даного турніру (переможці змагань місцевого рівня, у своїх громадах).

17:03 26.04.2024

До уваги пасічників Новосанжарської громади!

До уваги пасічників Новосанжарської громади!

ТОВ «Агростандарт Натуральний Продукт» повідомляє, що з 27 квітня 2024 року по 29 квітня 2024 року з19:00 до 23:00 будуть проводитися обробітки посівів ріпака засобами захисту рослин, які пройшли державну реєстрацію та включені до Державного реєстру пестицидів і агрохімікатів, відповідно до Закону України «Про пестициди і агрохімікати», які межують з населеними пунктами:с. Великі Солонці, с.Прогрес. При проведенні обробітку будуть застосовуватися такі препарати : Варвар, Стрілець. Відповідальна особа за застосування пестицидів і агрохімікатів - агроном Ніколенко С.М. тел. 0503534264 Термін ізоляції бджіл до 02.05.2024р.

13:45 26.04.2024

Шановні жителі Новосанжарської громади!

Шановні жителі Новосанжарської громади!

Щороку 26 квітня Україна і весь світ вшановують памʼять жертв Чорнобильської трагедії. Цей день також є Міжнародним днем пам’яті жертв радіаційних аварій та катастроф. Чорнобильська аварія стала найбільшою техногенною катастрофою в історії людства, спричинила людські жертви, колосальні економічні втрати та безпрецедентне радіаційне забруднення довкілля. Ліквідатори страшної аварії відчайдушно вели бій на смерть із полум’ям та наслідками катастрофи. Багато наших мужніх і відважних земляків були залучені до ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Вони зробили свій безцінний внесок у недопущення розширення радіаційного лиха. Світла пам’ять всім, хто загинув або не дожив до сьогоднішнього дня через хвороби, спричинені радіацією. Ці рани ніколи не загояться…Ми низько схиляємо голови перед всіма ліквідаторами катастрофи та бажаємо їм сили і здоров’я на довгі роки. Слава Героям-чорнобильцям! Мир душам тих, хто не дожив до сьогоднішнього дня! З повагою, селищний голова – Геннадій СУПРУН

07:57 26.04.2024

До відома жителів громади!

До відома жителів громади!

1.2 квітня президент України Володимир Зеленський підписав закон «Про внесення змін до Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу». Відтепер призовний вік знижено до 25 років, йдеться у повідомленні пресслужби Полтавського ТЦК.

14:32 25.04.2024

Весняна кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу

Весняна кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу

На виконання рішень Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Кабінеті Міністрів України за № 1 від 13.03.2024 та Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Полтавській військовій адміністрації за №2 від 29.03.2024, листа Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів від 16.04.2024 за № 11.3.2-3/7767 та Плану протиепізоотичних заходів з профілактики основних інфекційних та паразитарних хвороб тварин у Полтавській області на 2024 рік, у травні на території Полтавщини планується проведення весняної кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин, шляхом ручного розкладання принад з вакциною на території мисливських угідь всіх форм власності.

09:37 25.04.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних