Святкуємо безпечно: як уникнути харчових отруєнь на свята
Святкуємо безпечно: як уникнути харчових отруєнь на свята16:04 17.12.2024
Святкуємо безпечно: як уникнути харчових отруєнь на свята
Святкуємо безпечно: як уникнути харчових отруєнь на свята16:04 17.12.2024
Пероральна імунізація – єдиний дієвий спосіб профілактичної вакцинації диких тварин проти сказу
Сказ – одна з найнебезпечніших вірусних хвороб спільних для тварин та людей, яка супроводжується тяжким ураженням центральної нервової системи і завжди закінчується летально. Лікування не розроблено.15:26 19.09.2024
Ботулізм! Як запобігти захворюванню? (пам'ятка для населення)
Ботулізм — це дуже небезпечне і в багатьом випадках смертельне інфекційне захворювання, яке виникає при вживанні продуктів, заражених бактеріями групи клосіридій. Інкубаційний період захворювання триває від кількох годин до доби (рідше - до 2-3 днів). Його тривалість залежить від кількості ботулотоксину, що потрапив в оркнізм хворого. Збудник ботулізму широко поширений в природі (у грунті, прибережному мулі, піску берегів, через що прісноводна риба часто є джерелом зараження людини ботулізмом). Ботулінічні токсини потрапляють в організм через недостатньо оброблену їжу та її неправильне зберігання. У хворих спостерігається нудота, блювання, біль у животі. З’являються загальна слабкість, головний біль, запаморочення. Одна з характерних для ботулізму ознак - погіршення зору, роздвоєння предметів, мерехтіння, сітка перед очима. Унаслідок паралічу м’язів гортані, м’якого піднебіння та язика спостерігається спрага, сухість слизових оболонок, утруднення ковтання, мови га втрата голосу. У випадку появи симптомів захворювання слід негайно звернутися до лікаря!14:40 14.06.2024
Обережно, ботулізм! (пам’ятка для суб’єктів господарювання)
З початку 2024 року на території України Держпродспоживслужбою було зареєстровано 24 випадки ботулізму з 27 постраждалими (серед яких один летальний). І випадок зареєстровано на території Полтавського району. Особливе занепокоєння викликає збільшення кількості захворювань, які пов’язані із вживанням рибної продукції ймовірно промислового виробництва.14:37 14.06.2024
16:38 27.05.2024
16:11 10.04.2024
Профілактика вірусного гепатиту А
Вірусний гепатит А (хвороба Боткіна, хвороба брудних рук, жовтуха) - це гостра інфекційна хвороба з фекально-оральним механізмом передачі інфекції, переважним ураженням печінки і травного каналу.10:46 01.12.2023
Телеграм-канал «Захист прав споживачів»
14:02 05.09.2023