Новосанжарська селищна територіальна громада
Полтавський район, Полтавська область

ВІТАННЯ ШАХІСТАМ!

Дата: 07.02.2024 19:14
Кількість переглядів: 62

Фото без опису6 та 7 лютого в приміщенні Новосанжарського ліцею відбувся відкритий чемпіонат Полтавської області з шахів (рапід, бліц), присвячений пам’яті педагога, спортсмена, організатора масового фізкультурно-спортивного руху на Новосанжарщині, одного з засновників шахових турнірів 1967-2001 років Івана Олексійовича Джалого, в якому взяли участь 16 шахістів Полтавської області з Полтави, Лубен, Кобеляк, Біликів, Нових Санжар, Лубенського та Миргородського районів (проводиться з 2007 року, має статус обласного з 2010 року).

На змаганнях Новосанжарщину представляли ветерани шахової дошки Микола Татара та Микола Пов’якало, які ще в далекі 80-ті разом Іваном Олексійовичем організовували міжрайонні шахові турніри, Віталій Постольник, Таргон Давтян та Віталій Баранович, які перейняли естафету від досвідчених попередників та юні дарування: Олександр Кутенко, Олександр Божинський, Сергій Антоненко та Олександр Хоменко. Нажаль пішли у далеку вічність: Віктор Коба, Микола Старченко, Володимир Максименко, Гарік Гаспарян, Анатолій Руденко, Петро Єрмаков, Анатолій Сурцев, Анатолій Олянич, Анатолій Старєлов – вічна їм пам’ять.

Перед початком змагань учасники вшанували хвилиною мовчання пам’ять Івана Олексійовича та воїнів ЗСУ, які ціною власного життя відстоюють незалежність і цілісність України, та завдяки яким наші спортсмени мають змогу тренуватися та брати участь у змаганнях.

З вітальним словом до учасників звернувся селищний голова Геннадій Супрун, який подякував спортсменам, що в таку нелегку годину віднайшли час приїхати на турнір, щоб своєю грою гідно вшанувати пам’ять видатної особистості Новосанжарського краю, побажав присутнім перемоги, мирного неба, міцного здоров’я, спортивного довголіття, нових спортивних звершень та вручив Почесні Грамоти селищної ради за особистий внесок у розвиток фізичної культури і спорту в громаді, організацію шахових турнірів та пропаганду здорового способу життя голові федерації шахів Полтавської області Григорію Щербову, ветерану головної інтелектуальної гри Миколі Пов’якалу та сину Івана Олексійовича Джалого Віталію. Також спортсменів привітав Віталій Джалий, який подякував від свої сім’ї та рідних всім шахістам, які своєю грою зберігають пам’ять про нашого видатного спортивного діяча.

Ігри були дуже цікаві, напружені та непередбачувані. Та все ж, як і в кожному змаганні, виграє сильніший. І в цьому протистоянні призові місця були розподілені таким чином, - в рапіді: 1 місце – кандидат в майстри спорту, Володимир Цушко (Полтава), 2 місце – кандидат в майстри спорту Віталій Постольник (Нові Санжари), 3 місце – кандидат в майстри спорту Тарас Голтвянський (Кобеляки). У турнірі з бліцу - 1 місце зайняв кандидат в майстри спорту Володимир Цушко (Полтава), 2 місце – Григорій Щербов (Лубни), 3 місце – Микола Романів (Миргородський район).

Всі переможці та призери були відзначені грамотами федерації шахів Полтавщини.

Велика вдячність за допомогу в організації турніру голові Полтавської обласної федерації шахів Григорію Щербову, директору Новосанжарського ліцею Миколі Решетилові, Світлані та Віталію Джалим.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних