Новосанжарська селищна територіальна громада
Полтавський район, Полтавська область

«REFUGE» – захист, безпека та нове життя

Дата: 29.01.2024 15:32
Кількість переглядів: 287

Фото без описуОстаннім часом тема домашнього насильства є досить актуальною серед українців. Її обговорюють на всіх рівнях. За інформацією Програми Розвитку ООН, від фізичного домашнього насильства в Україні страждає близько 2 мільйонів людей. Щороку від нього гинуть 600 українських жінок. Зараз їх кількість значно більше через проблеми в сім’ях під час війни, адже вона загострює проблеми людей, які були й до цього.

Розуміючи важливість проблеми домашнього насильства, днями у залі засідань селищної ради відбулася зустріч із представницею Міжнародного гуманітарного фонду AICM Україна, психологинею прихистку «REFUGE» пані Інною.

Жінка розповіла про проєкт по створенню прихистків для жінок з дітьми, які постраждали від домашнього насильства «REFUGE». Він не є новим, адже існує у Франції уже 23 роки і на сьогоднішній день там діє 608 центрів. А влітку минулого року перший такий прихисток було відкрито у Полтавській області.

Прихисток «REFUGE» створено для жінок, які готові покинути свій дім разом з дітьми, щоб відкрити можливості для нового життя. Жінки з дітьми зможуть безкоштовно перебувати в прихистку до 6 місяців, де їм буде надаватись психологічна, юридична та моральна підтримка. Але, як наголосила пані Інна, після закінчення цього терміну можлива фінансова допомога матері з дітьми у оренді квартири чи будинку для подальшого проживання. Поки що це знаходиться в розробці.

«REFUGE» лише для мотивованих жінок, які мають не тільки бажання позитивних змін, а й волю для їх здійснення.

Також пані Інна зазначила, що за час перебування у прихистку, жінка (за бажанням) може пройти курси підвищення кваліфікації, почати реалізовувати себе в іншій сфері (тренінги, заняття), здобути нову професію. Наприклад, з досвіду роботи пані Інни були жінки, котрі здобули водійське посвідчення категорії «Б», пройшли курси майстра манікюру та розпочали власну справу і т.п.

У прихистку працює мультидисциплінарна команда фахівців у складі психолога, лікаря, юриста, тренера та фахівця з працевлаштування, які з урахуванням постраждалих осіб забезпечують комплексну правову, соціальну та психологічну допомогу з метою подолання та мінімізації складних життєвих осбтавин, які виникли внаслідок насильства.

Які ж критерії зарахування до Прихистку:

- жінки, без обмежень по віку, які постраждали від домашнього насильства та мають неповнолітніх дітей;

- неповнолітні жінки, які які постраждали від домашнього насильства та мають неповнолітніх дітей;

- вагітні жінки, які постраждали від домашнього насильства самостійно або з дітьми.

Варто відзначити, що перебування у «REFUGE» та всі види послуг, які надаються для постраждалих, є безкоштовними!

Присутні на зустрічі селищний голова Геннадій Супрун, завідувач сектору сім’ї, молоді і спорту Володимир Литвиненко, працівники КУ «Новосанжарський центр соціальних служб», служби у справах дітей, відділу освіти, поліцейські офіцери громади Артур Кобченко та Вадим Яковенко, інспектор ювенальної превенції Полтавського районного управління поліції Ульяна Штомпель та інші із задоволенням слухали цікаву розповідь пані Інни, ставили досить «живі», практичні питання, з якими доводиться зустрічатися в роботі. Загалом захід пройшов цікаво та змістовно.

Більш детальну інформацію про прихисток можна дізнатися, зателефонувавши на гарячу лінію за телефоном (0800)33-8888. Усі дзвінки безкоштовні, анонімні та конфіденційні.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних