Новосанжарська селищна територіальна громада
Полтавський район, Полтавська область

Шановна новосанжарська громадо!

Дата: 18.09.2023 08:30
Кількість переглядів: 82

Фото без описуВідповідно до Указу Президента України від 28 липня 2023 року №455/2023 «Про внесення змін до деяких указів Президента України» внесено зміни до Указу Президента України від 27.11.2008 року №1088/2008 «Про день усиновлення». Відповідно до зазначених Указів Президента в Україні день усиновлення буде відзначатися щорічно 17 вересня.

Усиновлення визнане в нашій державі пріоритетною формою влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, і означає прийняття усиновлювачем у свою сім’ю дитини на правах сина або доньки, що здійснене на підставі рішення суду. Кожного дня хлопчики і дівчатка знаходять своїх тата і маму.

Шлях усиновлювача не такий уже й складний. Громадяни України, які бажають усиновити дитину, звертаються з письмовою заявою про взяття їх на облік кандидатів в усиновлювачі до служби у справах дітей за місцем їх проживання. Далі – збір необхідних документів та знайомство з дитиною.

Якщо хтось із вас вже задумався над влаштуванням долі хоча б однієї дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування, але ніяк не наважиться на такий виважений крок, як усиновлення, то спочатку ви можете взяти дитину під опіку, піклування, створити прийомну сім’ю чи дитячий будинок сімейного типу, а ще – сім’ю патронатного вихователя. Це все сімейні форми влаштування дітей, головною метою яких є охоплення родинним затишком і теплом, підготовкою до самостійного життя кожної дитини, яка цього потребує. Не соромтеся й не бійтеся починати таку благородну справу, як виховання дитини в своїй сім’ї. Дитина чекає на Вас, врятуйте її від сирітської долі.

В Новосанжарській територіальній громаді великої поваги і шани заслуговують 2 дитячі будинки сімейного типу: Кірєєвої Галини Олексіївни з с. Кунцеве, де зростають і дружно виховуються вже 7 хлопчиків, та Бровко Олени Сергіївни і Олега Петровича, з с. Зачепилівка, в сім’ї яких зараз 6 дітей, а з 2006 року це вже 16 дітей, в тому числі вже дорослих, яких достойно виховали і підготували до самостійного життя батьки-вихователі. В громаді також є 5 прийомних сімей, в яких виховуються 11 дітей (Коркішко А.Я., Головко Т.О. з Нових Санжар, Мазілової С.В., Борсківець О.В. з с. Зачепилівка, Скрипник Л.І. з с. В. Кобелячок, та є сім’я патронатного вихователя Киричок Т.М., в якій виховується 1 дитина. У нашому повсякденного житті ми всі маємо враховувати суспільну значущість усиновлення в забезпеченні права кожної дитини на виховання в сім’ї, та толерантно й шанобливо ставитись до людей, які проходять цей нелегкий шлях до батьківства.

Шановні мами і тата, опікуни й піклувальники, прийомні батьки і батьки-вихователі! Вітаємо Вас з Днем усиновлення, з наданою державою можливістю пізнати щиру радість материнства і батьківства. Щира вдячність вам за вашу доброту, людяність, за недоспані ночі, за виховання і розвиток дітей, за їх щасливе дитинство.

З повагою, - служба у справах дітей Новосанжарської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних