Новосанжарська селищна територіальна громада
Полтавський район, Полтавська область

Податкова інформує

Інформаційні матеріали розроблені Департаментом кіберполіції Національної поліції України спільно з волонтерськими організаціями в межах соціального проєкту «BRAMA»

Перш за все брама – це ворота, які захищають від небезпеки та закривають  нас від негативного впливу.        БРАМА – це  синергія громадян, приватного та державного секторів у протидії дезінформації та незаконному контенту в інформаційному просторі.

13:48 10.06.2024

До відома жителів громади!

Новосанжарська ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області повідомляє, що тримаючи вектор на поліпшення якості та умов надання послуг платникам, Державна податкова служба України продовжує перетворення на цифровий сервісний орган. Внаслідок оновлення і модернізації програмно-апаратного комплексу Контакт-центру ДПС запроваджено дистанційний запис для отримання послуг в Центрах обслуговування платників (далі – ЦОП) – електронну чергу.

14:23 07.06.2024

Рентна плата за спеціальне використання води: основні вимоги щодо заповнення декларації

Головне управління ДПС у Полтавській області нагадує, що форма податкової декларації з рентної плати затверджена наказом Міністерства фінансів України від 17.08.2015 № 719 (в редакції наказу Міністерства фінансів України від 07.11.2016 № 927) зі змінами та доповненнями (далі – Декларація). Невід’ємною частиною Декларації є додатки. Розрахунок з рентної плати за спеціальне використання води здійснюється у додатку 5 до податкової декларації з рентної плати.

10:04 04.06.2024

Платник має право подати таблицю даних платника податку незалежно від факту зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування до податкової накладної в Єдиному реєстрі податкових накладних

Головне управління ДПС у Полтавській області нагадує,  що    відповідно до               пункту 12 Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування                  в Єдиному реєстрі податкових накладних, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11 грудня 2019 року № 1165 «Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних» (далі – Порядок зупинення), платник податку має право подати до ДПС таблицю даних платника податку на додану вартість (далі – Таблиця) за встановленою формою (додаток 5).

10:03 04.06.2024

До уваги ФОП - платників єдиного податку першої - третьої груп щодо яких до ЄДР внесено запис про припинення підприємницької діяльності та податкова адреса яких знаходиться на території тимчасово окупованій російською федерацією!

Головне управління ДПС у Полтавській області звертає увагу ФОП - платників єдиного податку першої - третьої груп щодо яких до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань внесено запис про припинення підприємницької діяльності та податкова адреса яких знаходиться на території тимчасово окупованій російською федерацією, що остання податкова декларація такого платника подається до якого контролюючого органу за його вибором в один із таких способів:               в електронному вигляді – за своєю податковою адресою, якщо електронний документообіг не припинився та кваліфікований електронний підпис є дійсним;

10:02 04.06.2024

До уваги фізичних осіб, які задекларували доходи за 2023 рік! Граничний термін сплати податкового зобов’язання спливає 31 липня 2024 року

Головне управління ДПС у Полтавській області нагадує, що фізична особа зобов’язана самостійно до 1 серпня 2024 року сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену  в поданій нею  річній податковій декларації про майновий стан і доходи за 2023 рік (п. 179.7 ст. 179 Податкового кодексу України (далі – ПКУ)).

10:00 04.06.2024

Щодо відповідальності платників у разі помилкової сплати грошового зобов'язання з ПДВ

Головне управління ДПС у Полтавській області у зв’язку із змінами, внесеними до Податкового кодексу України Законом України від 23 лютого 2024 року 3603-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо вдосконалення онлайн - комунікації з платниками податків та уточнення окремих положень законодавства», зокрема до підпункту 112.8.81  пункту 112.8 статті 112 Кодексу, підпункту 129.9.8 пункту 129.9 статті 129 Кодексу, звертає увагу платників податків на особливості застосування норм Податкового кодексу України (далі – Кодекс) щодо відповідальності платників у разі помилкової сплати грошового зобов'язання  з ПДВ та повідомляє наступне.

09:48 28.05.2024

До уваги платників: при сплаті податкового боргу/заборгованості з єдиного внеску заповнюється код виду сплати – 140

Головне управління ДПС у Полтавській області нагадує, що відповідно до Інструкції про безготівкові розрахунки в національній валюті користувачів платіжних послуг, затвердженої Постановою Правління Національного банку України 29.07.2022 року № 163 (далі – Постанова № 163) платник ініціює будь-який переказ коштів шляхом формування та подання надавачу платіжних послуг (банку) відповідної платіжної інструкції.

09:47 28.05.2024

Податкова знижка в частині процентів за користування іпотечним житловим кредитом: що треба знати платникові податків?

Головне управління ДПС у Полтавській області нагадує, що відповідно до п.п. 166.3.1 п. 166.3 ст. 166 та п. 175.1 ст. 175 розд. IV Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI (далі – ПКУ) платник податку - резидент має право включити до податкової знижки частину суми процентів за користування іпотечним житловим кредитом, наданим позичальнику в національній або іноземній валютах, фактично сплачених протягом звітного податкового року.

09:46 28.05.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних