Новосанжарська селищна територіальна громада
Полтавський район, Полтавська область

Податкова інформує

Податкова знижка на навчання: які документи необхідно подати до контролюючого органу?

Головне управління ДПС у Полтавській області нагадує, що відповідно до ст. 166 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI, із змінами та доповненнями (далі – ПКУ), платник податку має право на податкову знижку за наслідками звітного податкового року.

10:44 14.05.2024

Щодо звільнення від відповідальності платників податків у разі помилкової сплати грошових зобов'язань на інший бюджетний рахунок

Головне управління ДПС у Полтавській області повідомляє, що Законом України від 23 лютого 2024 року 3603-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо вдосконалення онлайн - комунікації з платниками податків та уточнення окремих положень законодавства» внесені зміни до Податкового кодексу України (далі – Кодекс), якими  передбачено звільнення платника податків від фінансової відповідальності за вчинення податкових правопорушень, зокрема в частині порушень щодо  правил сплати (перерахування) грошового зобов'язання та не нарахування/анулювання пені (норма набула чинності з 16 березня 2024 року).

10:42 14.05.2024

Включення процентів за користування іпотечним житловим кредитом до податкової знижки: яким умовам повинні відповідати договори на отримання кредиту для придбання (будівництва) житла?

Головне управління ДПСУ Полтавській області нагадує, що відповідно до положень Податкового кодексу України, право на податкову знижку щодо сплачених за іпотечним кредитом процентів мають платники податку, в яких договори на отримання кредиту на придбання (будівництво) житла відповідають одночасно наступним умовам:

10:41 14.05.2024

До уваги платників акцизного податку! Як повернути помилково та/або надміру зараховані до бюджету суми акцизного податку?

Головне управління ДПС у Полтавській області нагадує, що умови повернення помилково та/або надміру сплачених грошових зобов’язань визначені статтею 43 Податкового кодексу України від 02.12.2010 № 2755-VI (із змінами та доповненнями).

16:31 07.05.2024

До уваги орендодавців – фізичних осіб!

Головне управління ДПС у Полтавській області звертає увагу орендодавців – фізичних осіб, що згідно з п. 164.2 ст. 164 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку включається, зокрема, дохід від надання майна         в лізинг, оренду або суборенду (строкове володіння та/або користування), визначений             у порядку встановленому п. 170.1 ст. 170 ПКУ.

16:29 07.05.2024

До уваги платників! Покроковий алгоритм дій для отримання Витягу щодо стану розрахунків з бюджетами та цільовими фондами

Головне управління ДПС у Полтавській області повідомляє, що для платників податків з 01 травня 2024 року в електронному кабінеті стане доступним отримання Витягу щодо стану розрахунків з бюджетами та цільовими фондами за період починаючи з 2013 року за кожний рік окремо та в розрізі податків, зборів, платежів, а також єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок).

08:23 02.05.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних