A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новосанжарська селищна територіальна громада
Полтавський район, Полтавська область

До відома жителів громади!

Дата: 25.04.2024 14:32
Кількість переглядів: 39

Фото без опису1.2 квітня президент України Володимир Зеленський підписав закон «Про внесення змін до Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу». Відтепер призовний вік знижено до 25 років, йдеться у повідомленні пресслужби Полтавського ТЦК.

Зазначається, що призовником є особа, яка приписана до призовної дільниці і підлягає призову на строкову службу. «Підписаний Закон передбачає якраз зменшення призовного віку. Було 18-27, стало 18-25. Тобто фактично він звужує коло потенційних призовників. Але під час дії воєнного стану призов на строкову службу все-одно не проводиться», - йдеться у повідомленні.

Підписаний Закон збільшує кількість військовозобов'язаних - осіб, які перебувають у запасі для комплектування ЗСУ та інших військових формувань на особливий період. Відтепер чоловіки переводитимуться на військовий облік військовозобов'язаних з військового обліку призовників у 25 років, а не у 27.

2. Третього квітня в газеті «Голос України» було офіційно "опубліковано Закон № 3127-ІХ «Про внесення змін до Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу». Він набере чинності з дня, наступного за днем опублікування (4 квітня).

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила законодавчий акт ще ЗО травня 2023 року.

Раніше прес-служба Апарату ВР інформувала, що Закон розроблено з метою зменшення граничного віку перебування громадян на військовому обліку призовників з 27 до 25-річного віку.

Зазначається, що в разі зменшення граничного призовного віку до 25 років призовні комісії матимуть достатньо часу (1 - 3 роки) на реалізацію виконання громадянами України військового обов'язку та призову їх на строкову військову службу.

Таким чином, Законом унормовується питання щодо поповнення мобілізаційного людського резерву як складової військового резерву

людських ресурсів, структуру якого затверджено постановою Кабінету Міністрів від 12 листопада 2014 року № 607. шляхом взяття на військовий облік військовозобов'язаних громадян України, які досягли 25-річного віку під час перебування на військовому обліку призовників.

3. У зв'язку з підписанням президентом Закону №3127-ІХ від 30.05.2023 р. про зниження віку військовозобов'язаних осіб від 27 до 25 років чоловіки, яким виповнилося 25 років, підлягають зняттю з обліку призовників і взяттю на облік військовозобов'язаних осіб.

"Закон оприлюднили сьогодні, 3 квітня, на офіційному сайті "Голос України", а отже, він набув чинності", - пояснила TCH.ua Марина Бекало.

4. 2 квітня 2024 року Президент підписав Закон № 3127-ІХ про зниження граничного віку перебування громадян на військовому обліку призовників з 27 до 25 років.

Цим законом внесено відповідні зміни ло Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" від 25.03.1992 р. № 2232-ХІІ.

Таким чином, з дати набуття чинності відповідних змін роботодавцям слід перенести працівників зі списків призовників, яким ще не виповнилося 27 років, до списків військовозобов'язаних.

Закон набрав чинності 04.04.2024 р. (З квітня опублікований у "Голосі України").

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних