Новосанжарська селищна територіальна громада
Полтавський район, Полтавська область

Звіт постійної комісії з питань освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту населення, молоді, фізкультури та спорту Новосанжарської селищної ради про свою роботу в 2023 році

Дата: 28.03.2024 10:10
Кількість переглядів: 45

Звіт постійної комісії з питань освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту населення, молоді, фізкультури та спорту Новосанжарської селищної ради про свою роботу в 2023 році

З метою вивчення, попереднього розгляду і підготовки питань, які належать до повноважень Новосанжарської селищної ради, здійснення контролю за виконанням рішень Новосанжарської селищної ради та її виконавчого комітету, у відповідність до Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», керуючись статтею 47 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Положенням про постійні комісії Новосанжарської селищної ради, затвердженим рішенням першої сесії Новосанжарської селищної ради восьмого скликання від 27 листопада 2020 року № 24, рішенням першої сесії восьмого скликання від 27 листопада 2020 року № 24 «Про постійні комісії Новосанжарської селищної ради» утворена постійна комісія з питань освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту населення, молоді, фізкультури та спорту.

Постійна комісія з питань освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту населення, молоді, фізкультури та спорту (далі Комісія) створена в кількості 5 осіб із числа депутатів Новосанжарської селищної ради, а саме:

  • Жильченко Володимир Анатолійович – голова постійної комісії,
  • Дігтяр Андрій Васильвич – заступник голови постійної комісії,
  • Павловський Сергій Станіславович – секретар постійної комісії,
  • Мостова Марина Іванівна – член постійної комісії,
  • Делія Вікторія Володимирівна – член постійної комісії.

Постійна комісія підзвітна раді та відповідальна перед нею. Діяльність постійної комісії координує секретар Новосанжарської селищної ради Музика Таміла Володимирівна.

У своїй діяльності постійна комісія керується Конституцією України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», іншими законодавчими актами, рішеннями ради, Регламентом ради та Положенням.

Діяльність постійної комісії здійснювалась на основі плану роботи, прийнятого на засіданні постійної комісії, доручень ради, селищного голови або секре­таря ради.

Постійна комісія в своїй діяльності взаємодіяла з іншими постійними комісіями ради, управліннями та відділами виконавчого комітету Новосанжарської селищної ради, об'єднаннями громадян, підприємствами, установами, організаціями.

Основною формою роботи постійної комісії за звітний період були засідання, які проводилися відкрито і гласно. Засідання комісії протоколювалися та фіксувались за допомогою звукозаписувального засобу. Фіксування засідань звукозаписувальним засобом здійснював працівник ради, закріплений за постійною комісією. Протокол засідання є офіційним документом, що підтверджує процес обговорення.

У протоколі зазначені:

- номер протоколу, дата проведення засідання;

- прізвище головуючого на засіданні, список членів комісії, присутніх на засіданні, та список членів комісії, що відсутні на засіданні із зазначенням причини відсутності, список запрошених осіб;

- порядок денний засідання;

- інформація доповідачів з питань, внесених на розгляд комісії;

- короткий виклад виступів членів комісії та запрошених, які взяли участь в обговоренні питань порядку денного засідання комісії;

- прийняті рішення, рекомендації, висновки;

- результати голосування.

Засідання постійної комісії з питань освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту населення, молоді, фізкультури та спорту скликались в міру необхідності, і були правомочним, так як участь в них брало не менш як половини від загального складу комісії. За звітний період на багатьох засіданнях комісії не були присутні депутати Делія В.В. та Мостова М.І., які не брали участь у прийнятті рішень.

У 2023 році комісією було проведено 10 засідань та розглянуто більше 80 питань.

На своїх засіданнях постійна комісія, за дорученням ради або за власною ініціативою, попередньо розглядала проєкти програм соціально-економічного і культурного розвитку, місцевого бюджету, звіти про виконання програм, вивчала і готувала питання, які вносяться на розгляд ради.

Постійна комісія за дорученням Новосанжарської селищної ради, селищного голови Супруна Г.І., секретаря ради Музики Т.В. та за власною ініціативою вивчала діяльність підзвітних і підконтрольних раді та виконавчому комітету селищної ради органів, а також  питання, віднесені до сфери діяльності Комісії.

Постійна комісія у питаннях, які належать до її відання, та в порядку, визначеному за­коном, отримувала від керівників органів, підприємств, установ, організацій та їх філіалів і відділень, необхідні матеріали і документи.

За результатами вивчення і розгляду питань постійна комісія готувала висновки і реко­мендації. Висновки і рекомендації постійної комісії оформлялися протокольно та приймалися більшістю голосів від загального складу комісії і підписувались головою комісії. Всі протоколи засідань комісії підписані головою і секретарем комісії.

Висновки і рекомендації постійної комісії, протоколи її засідань є відкритими для ознайомлення.

Постійна комісія з питань освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту населення, молоді, фізкультури та спорту за доручен­ням ради та за власною ініціативою попередньо розглядала:

- проєкти програм соціально-економічного і культурного розвитку, місцевого бюджету відповідно до галузевої спрямованості;

- про затвердження Стратегії розвитку Новосанжарської селищної територіальної громади на 2024-2027 роки та Плану реалізації Стратегії розвитку Новосанжарської селищної територіальної громади на 2024-2027 роки;

- про затвердження та внесення змін до Комплексних програм, Програм фінансової підтримки;

- звіти про виконання місцевих галузевих програм і бюджету;

- питання створення умов для розвитку культури;

- питання реалізації та захисту прав людини на працю, охорону здоров'я, материнства і дитинства;

- питання внесення пропозицій щодо оптимізації структури системи охорони здоров'я, освіти;

- питання поліпшення житлових і матеріально-побутових умов соціально незахищених громадян;

- питання про надання пільг і допомоги, пов'язаних з охороною материнства і дитинства, пільг громадянам, які постраждали внаслі­док Чорнобильської катастрофи, учасникам війни,  АТО (ООС), внутрішньо переміщеним особам;

- питання взаємодії з громадськими організаціями, створеними для захисту соціаль­но-економічних інтересів громадян;

- питання забезпечення розгляду санітарно-епідеміологічного благо-получчя населення;

- питання про стан та розвиток охорони здоров'я, проблем соціального захисту насе­лення, інші питання.

- питання створення умов для занять фізичною культурою і спортом;

- питання створення необхідних умов для забезпечення здобуття повної загальної середньої освіти, базової середньої освіти, дошкільної освіти, виховання дітей, молоді, розвитку їх здібностей, трудового на­вчання, професійної орієнтації, сприяння діяльності загальноосвітніх, дошкільних та позашкільних закладів освіти;

- питання ефективного використання культурно-освітніх, спортивних закладів, дитячих дошкільних і позашкільних установ;

- питання сприяння виконавчим органам в управлінні закладами освіти, культури, фіз­культури і спорту;

- питання про стан та розвиток освіти, культури, фізкультури і спорту, молодіжних про­блем;

- питання про використання коштів резервного фонду бюджету Новосанжарської селищної територіальної громади;

- пропозиції щодо перепрофілювання (зміну типу) та реорганізацію закладів освіти Новосанжарської селищної територіальної громади, тощо.

Рекомендації постійної комісії подавались Новосанжарському селищному голові Геннадію Супруну в письмовій формі з реєстрацією в загальному відділі ради.

Виконавчий комітет, його управління та відділи розглядали у визначений законодавством термін рекомендації постійної комісії, надавали аргументовані відповіді. Схвалені проєкти рішень подавались на розгляд пленарних засідань селищної ради.

Постійна комісія здійснювала постійний контроль за виконанням рішень ради, її виконавчого комітету з пи­тань, віднесених до її компетенції.

 

Голова комісії                                                                       Володимир ЖИЛЬЧЕНКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних