Новосанжарська селищна територіальна громада
Полтавський район, Полтавська область

Скасовано заборону на припинення надання житлово-комунальних послуг, які мають заборгованість по оплаті

Дата: 30.01.2024 11:00
Кількість переглядів: 61

Фото без опису29 грудня 2023 року Кабінетом Міністрів України було прийнято постанову №1405 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо оплати житлово-комунальних послуг», де скасовано заборону на припинення надання житлово-комунальних послуг споживачам, які мають заборгованість з їхньої оплати. 

Цими змінами передбачено:

  • скасовування заборони на припинення житлово-комунальних послуг, нарахування штрафів та пені, а також на стягнення заборгованості з населення за житлово-комунальні послуги;  
  • забороняє нараховувати штрафи та пеню, а також стягувати заборгованості за житлово-комунальні послуги лише на тимчасово окупованих територіях і там, де ведуться бойові дії. Перелік таких громад затверджує Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. Ця заборона також діятиме, якщо нерухоме майно споживача було пошкоджене внаслідок бойових дій і якщо він повідомить про це відповідного виконавця комунальної послуги;  
  • дозволяє споживачеві не оплачувати комунальні послуги, якщо громадянин відсутній понад 30 календарних днів і повідомив про це надавача послуг. Для цього потрібно подати заяву й документальне підтвердження в електронній або паперовій формі. Це можуть бути довідки з місця тимчасового проживання, роботи, лікування, навчання, проходження військової служби (у тому числі отримані в іноземній державі), відбування покарання тощо. 

 Окрім того, цією постановою надано можливість відключення від комунальних послуг боржників, у разі несплати або недоплати за отримані послуги.

З 5 березня 2022 року було введено мораторій на припинення житлово-комунальних послуг, нарахування та стягнення неустойки (штрафів, пені) та стягнення заборгованості за ЖКП для населення у разі несплати.

Нагадуємо, якщо потребуєте консультації юриста, звертайтеся до фахівців Новосанжарського бюро правової допомоги: Полтавська область, смт. Нові Санжари, пл. Перемоги, 11.

Також функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правничої допомоги – 0 800 213 103 (дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних