Новосанжарська селищна територіальна громада
Полтавський район, Полтавська область

СВЯТО СПОРТУ

Дата: 28.12.2023 09:51
Кількість переглядів: 118

Фото без описуНовосанжаршина завжди славилася своїми спортивними традиціями та фізкультурними кадрами. Велику любов до спорту сотням юнаків і дівчат прищеплювали громадські тренери Надія Сгарєлова (Нехвороща), Василь Радчич (Нові Санжари) та Анатолій Гордієнко (Писарівка), Василь Ковбун (Попове), Анатолій Андрущенко (Маячка), Віктор Коба (Стовбина Долина) та багато інших.

На їх зміну прийшли талановиті педагоги, тренери та організатори спортивного руху: Юрій Стрюк, Олександр Довженко, Олександр Дерев’янко, Микола Середа, Олександр Зімовець, Олег Варич, Віктор Сліпець, Віталій Баранович, які виховали не одне покоління спортсменів не лише обласного, а й всеукраїнського та міжнародного значення.

Сьогодні в залі засідань Новосанжарської селищної ради відбулося вшанування кращих спортсменів 2023 року, які показали високі спортивні досягнення і прославили Новосанжарський край на змаганнях всеукраїнського та міжнародного рівнів.

Ще в 2005 році завдяки ініціативі тренера-викладача місцевої ДЮСШ Юрія Стрюка до тренажерної зали завітали перші юнаки та дівчата, які завдяки тяжкій праці вже через 3-5 років стали завойовувати спортивні п’єдестали Полтавщини та України. На сьогодні у скарбничці пауерліфтерів 3 майстри спорту, 12 кандидатів у майстри спорту та понад 30 розрядників, серед яких слід відмітити неодноразового чемпіона та рекордсмена чемпіонатів України, чемпіона Європи та срібного призера чемпіонату Світу Віталія Кас’яненка, неоднорозового чемпіона та рекордсмена чемпіонатів України, чемпіона Європи Сергія Бабенка, чемпіонів та призерів чемпіонатів України Олександра Рукаса, Сергія Яремка, Поліну Колодочку. І сьогодні на їх зміну прийшло молоде покоління спортивної гордості Новосанжарщини, які вже багато років є одними з кращих не лише на Полтавщині, а й за її межами. Одним з таких є Саша Волошин, наша спортивна надія і гідність, який нещодавно став абсолютним чемпіоном України з класичного пауерліфтингу серед юнаків!

Побачивши одного разу мотобольний матч неможливо не закохатися в цей захоплюючий вид спорту.

Прославлена на всю Україну й за її межами мотобольна команда «Колос» Нові Санжари, у складі воротаря Валентина Білоконя, гравців: Олександра Зімовця, Вадима Кондратенка, Валерія Зімовця, Олександра Попова, Олександра Павловського, Станіслава Червоного, механіка Володимира Сліпка та тренера Олександра Яковича Зімовця повторили свій тріумф, ставши в цьому році вдруге в своїй історії срібними призерами чемпіонату України з мотоболу.

Фізичне виховання і спорт - це здоров’я нації. А наша нація - незламна. В умовах російської агресії у цьому переконався увесь світ, вся Європа. А ще в цьому році вся Європа на власні очі побачила силу духу і незламний характер української паралімпійської збірної з волейболу, до складу якої входить наша землячка Ярослава Лакатош.

У цьому році наша спортсменка в складі збірної України взяла участь в чемпіонаті Європи з волейболу, який проходив з 9 по 13 жовтня в сонячній Італії. У матчі за бронзу наша збірна перемогла збірну Німеччини 3:1, а Ярослава була визнана оргкомітетом змагань найкращим гравцем чемпіонату Європи.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних