Новосанжарська селищна територіальна громада
Полтавський район, Полтавська область

Прощавайте, шановний Вікторе Олексійовичу

Дата: 15.12.2023 11:42
Кількість переглядів: 199

Фото без описуВчора Новосанжарська громада провела в останню дорогу колишнього очільника районого спортивного товариства «Колос» РИБАЛКА Віктора Олексійовича.

Віктор Олексійович був хорошим чоловіком, батьком і дідусем. Разом з тим він був шанованою людиною, життя якої назавжди пов’язалося із спортом.

Народився Віктор Олексійович на Сумщині. З дитинства захоплювався спортом і сам був витривалим, швидким і вправним. Ще навчаючись у школі, приділяв багато часу спортивним заняттям. Любив футбол, волейбол, хокей, легку атлетику, кульову стрільбу, настільний теніс, шахи, шашки. У складі шкільної збірної не раз брав участь і перемагав у змаганнях з різних видів спорту. З особливою пристрастю він ставився до легкої атлетики. Цю пристрасть Віктор Олексійович вдосконалював, навчаючись в Дніпропетровському технікуму фізичної культури. Які то були щасливі часи! Улюблена спеціальність, змагання, перемоги, визнання. Він – у своїй стихії. І ця стихія винагородила молодого чоловіка великою честю – правом нести факел Олімпіади у 1980 році.

Далі життєва дорога Віктора Олексійовича пролягла по Новосанжарській землі. От він працює за направленням на посаді інструктора по спорту у Стовбиній Долині, стає переможцем і призером районних змагань з улюблених видів спорту. А у вересні 1980-го у Миргороді на обласних змаганнях з легкої атлетики встановив два рекорди району на дистанції 800 і 1500 метрів, зайняв друге місце на дистанції 800 метрів.

Здобувши вищу фахову освіту в Дніпропетровському інституті фізкультури і спорту, Віктор Рибалко посідає керівну посаду очільника добровільного спортивного товариства «Колос». Багато років свого життя Віктор Олексійович присвятив улюбленій справі і весь цей час неусипно дбав про розвиток фізкультури і спорту на Новосанжарщині.

Вів активне громадське життя. Двічі був делегатом п’ятого та позачергового з’їздів центральної ради «Колос» у Києві, брав участь у трьох республіканських семінарах у містах Судак, Тростянець і Київ. Підготував і провів два обласних семінари. Активно працював по направленню учнівської молоді до вступу в Дніпропетровський технікум фізичної культури і спорту, де здобули освіту Олександр Кольба, Віталій Баранович, Ольга Андрусенко, Євген Трипуз, Олександр Повстяний, Павло Чорнобай.

За активної участі Віктора Олексійовича у 2002 році будувався стадіон «Нові Санжари», шаховий клуб. Згодом за це він був відзначений грамотою райдержадміністрації. Ця нагорода дуже була пам’ятною для чоловіка, як і грамота редколегії Сумської обласної газети «Червоний промінь» за успішний виступ у конкурсі любителів футболу.

Майже сорок років Віктор Рибалко протрудився на одній посаді і свій досвід з радістю передавав підростаючому поколінню. Був відзначений почесним званням «Ветеран праці».

Цікаво і наповнено проходило його життя після виходу на заслужений відпочинок.

Він неодноразово на громадських засадах допомагав організовувати й проводити на хорошому рівні обласні змагання, які проходили на території нашої громади. Ніколи не відмовляв у допомозі громадським інструкторам. Його поважали і завжди радо зустрічали у спортивних колах краю. А вдома люблячий дідусь своє захоплення спортом став натхненно прививати улюбленим внукам – Ігорю та Вірочці.

Прощавайте, шановний Вікторе Олексійовичу. Нехай громада, для спортивного поступу якої Ви так багато зробили, збереже про Вас добру пам’ять, а Новосанжарська земля стане лебединим пухом.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних