Новосанжарська селищна територіальна громада
Полтавський район, Полтавська область

Як діяти, якщо не згоден з рішенням військово-лікарської комісії

Дата: 30.11.2023 12:55
Кількість переглядів: 116

Фото без описуПід час воєнного стану в умовах загальної мобілізації усі військовозобов’язані мають пройти медичну комісію. Саме військово-лікарська комісія визначає придатна людина до проходження військової служби чи ні.

За результатами проходження медичного огляду військово-лікарська комісія виносить постанову про придатність (непридатність, тимчасову непридатність, обмежену придатність) до військової служби.

Порядок проходження військово-лікарської комісії та оскарження її результатів визначений Наказом Міністерства оборони України № 402 від 14.08.2008 «Про затвердження Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України».

Для проведення військово-лікарської експертизи створюються штатні та позаштатні (постійно і тимчасово діючі) військово-лікарські комісії.

До штатних військово-лікарських комісій належать: Центральна військово-лікарська комісія та Військово-лікарська комісія регіону.

Скарги до штатних військово-лікарських комісій подаються протягом одного року з моменту прийняття рішення, але не пізніше одного місяця із часу ознайомлення громадянина з прийнятим рішенням.

Скарги на постанови позаштатних військово-лікарських комісій подаються до штатних військово-лікарських комісій згідно з адміністративно-територіальними зонами відповідальності.

Скарги на постанови військово-лікарських комісій районних (міських) територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки подаються за підпорядкованістю до військово-лікарських комісій обласних (Київського міського, Севастопольського міського) територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, територіального центру комплектування та соціальної підтримки Автономної Республіки Крим.

Рішення, постанови, прийняті військово-лікарськими комісіями обласних (Київського міського, Севастопольського міського) територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, територіального центру Автономної Республіки Крим, оскаржуються в штатних військово-лікарських комісіях.

Рішення, прийняті за результатами розгляду звернень військово-лікарською комісією регіону, оскаржуються до Центральної військово-лікарської комісії.

Також рішення військово-лікарської комісії можна оскаржити до адміністративного суду. Строк оскарження рішення військово-лікарської комісії у судовому порядку становить: - 3 місяці – якщо спочатку застосовано досудовий порядок. Відлік починається із дня вручення рішення щодо розгляду заяви про оскарження постанови; – 6 місяців із дня винесення відповідної постанови військово-лікарської комісії.

     Нагадуємо, якщо маєте питання правового характеру, звертайтеся до фахівців Новосанжарського бюро правової допомоги: смт. Нові Санжари, пл. Перемоги, 11, Полтавська область.      

Також функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правничої допомоги – 0 800 213 103 (дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних