Новосанжарська селищна територіальна громада
Полтавський район, Полтавська область

Вічна пам’ять і слава Герою!

Дата: 16.11.2023 14:02
Кількість переглядів: 263

Фото без описуШановна громадо!

З глибоким сумом повідомляємо, що 12 листопада 2023 року, під час виконання бойового завдання, виявивши стійкість і мужність, загинув наш земляк, зовнішній пілот безпілотних літальних апаратів відділення служби військової частини А 3449, солдат РУКАС ДМИТРО СЕРГІЙОВИЧ.

Багато слів хочеться сказати про справжнього чоловіка і патріота, вірного сина не лише своїх батьків, а й усієї України.

Дитячу мрію Діми - бути військовим, перекреслила медкомісія. Тому, закінчивши зі срібною медаллю школу, а потім із відзнакою Харківський авіаційний інститут ім. М.Є. Жуковського, ставши магістром у галузі двигунів внутрішнього згорання, він і далі продовжив шлях розвитку й пізнання. Багато читав, експериментував, вивчав. Разом із друзями започаткував власну справу й упевнено йшов до успіху. Діма умів розподілити час таким чином, що не загубився у вирі бурхливого, наповненого справами життя. Знаходив можливість побувати вдома. Щиро поговорити з батьками - Яніною Шандорівною і Сергієм Миколайовичем, дати правильні настанови молодшим братам Олександру, В’ячеславу й Сергію, навідати люблячих дідусів і бабусь, обійняти кохану дружину Юлію і люблячого синочка Артемчика і багато спілкуватися з друзями, однокласниками, однодумцями, знайомими і соратниками.

У перші дні повномасштабного вторгнення Діма влився в ряди добровольчого загону місцевої тероборони, разом із поліцейськими офіцерами громади патрулював вулицями селища, оберігаючи наш спокійний сон. Молодий чоловік мав обширні знання в питаннях військової стратегії і тактики, любив зброю, вмів правильно з нею поводитись і передавав свої вміння і знання іншим. Чітко усвідомлював ризики військової служби в період війни, та це не зупинило Діму на півдорозі до військкомату. «Хто, як не я», - вважав він і вже у квітні 2023 року воював в найгарячіших точках у складі діючої армії.

 

 В запеклих боях, в скрутних ситуаціях Діму берегли янголи-охоронці. Та 12 листопада їх не виявилося поряд …

Панахиду за полеглим Героєм буде проведено по місцю його проживання вдома за адресою: смт.Нові Санжари, вул.Соборності, 28,А (будинок батьків) об 11.00.год.

 

Далі траурна процесія направиться у центр селища, де відбудеться прощання із загиблим РУКАСОМ ДМИТРОМ СЕРГІЙОВИЧЕМ, хлопцем, який мав не лише чітку громадянську позицію, а й філософське розуміння власної місії у цьому світі, та погляди на життя і смерть. Тому він не хотів би на своїй могилі бачити штучні вінки та гірлянди. 

 

 

Прохання до жителів громади 18 листопада віддати шану, зустріти на колінах і провести в останню дорогу РУКАСА ДМИТРА СЕРГІЙОВИЧА об 11.00 год у нього вдома та о 12.00 год. в центрі селища та зважити на особливе побажання ГЕРОЯ та його рідних.

 

Поховання загиблого відбудеться на місцевому кладовищі.

 

Вічна память і слава Герою!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних