Новосанжарська селищна територіальна громада
Полтавський район, Полтавська область

Вічна і світла пам’ять герою!

Дата: 10.11.2023 09:46
Кількість переглядів: 101

Фото без описуСьогодні Новосанжарська громада в сльозах і на колінах проводжала до місця останнього спочинку земляка, військовослужбовця Збройних Сил України, патріота, старшого солдата-гранатометника ФАЛЬКА ВАЛЕРІЯ ОЛЕКСАНДРОВИЧА.

Валерій Олександрович народився 30 травня 1987 року в с.Великі Солонці. Змалку був добрим і врівноваженим, спокійним і щирим. У школі – сумлінним і старанним, тактичним і товариським. Мав чітку позицію чоловіка і патріота. Тому після здобуття диплом бакалавра в Полтавському інституті економіки та менеджменту «Світоч», Валерій пішов на строкову службу.

Мирне життя молодого чоловіка після демобілізації виявилось недовгим. Вже у 2014-у довелося із зброєю в руках захищати цілісність країни на Сході. Тоді доля вберегла Валерія і через рік і два місяці повернула до рідного дому, де його чекали батьки Олена Вікторівна й Олександр Григорович, любляча сестра Ілона, зять Богдан й малий племінник Владик, який душі не чаяв в своєму дядькові. Серце Валерія переповнювала ніжна батьківська турбота про донечку Вероніку, мрії, надії і плани на щасливе життя з дівчиною Аліною.

Все перекреслила війна.

У перші її дні він, не роздумуючи, зібрав необхідні речі і з’явився до місцевого пункту комплектації військовослужбовців. Пройшовши підготовку, бойовий шлях продовжив на Донеччині.

Зв’язок із рідними зник 24 січня 2023 року.

Далі були невідомість, розпач, молитви про диво й благополучне повернення воїна до дому, до рідних. Та… На жаль, дива не сталось.

Мужньо виконавши військовий обов’язок в бою за Україну, свободу і незалежність ФАЛЬКО ВАЛЕРІЙ ОЛЕКСАНДРОВИЧ загинув 28 січня 2023 року поблизу Вугледара.

Безжальний, жорстокий ворог забрав життя людини доброї, щирої, працьовитої. Людини, яка любила життя, свою родину, свою країну.

Квіти…Море квітів, сліз рідних, близьких, друзів і просто сторонніх людей… Скільки горя…Спільного горя, що об’єднало громаду і всю Україну.

Відлунали промови виступаючих і сумний збройний салют...

Відсвітило востаннє для Героя напрочуд тепле листопадове сонце.

Спи спокійно, Солдате. Нехай твоя стомлена душа віднайде теплий прихисток у Бога. Добра світла пам’ять про тебе і вдячність за твій громадянський подвиг назавжди залишаться у наших серцях.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних