Новосанжарська селищна територіальна громада
Полтавський район, Полтавська область

У 2024-2025 рр. відбудеться XVII Всеукраїнський фестиваль сучасної пісні та популярної музики „Червона рута”

Дата: 23.10.2023 14:08
Кількість переглядів: 671

 

 

Фото без опису

 

У 2024 р. з березня по листопад пройдуть 25 відбіркових конкурсів фестивалю в усіх обласних центрах та м. Київ. У них візьмуть участь близько 3000 осіб – це понад 1000 гуртів та солістів. У кожній області буде визначено переможців, які отримають право виступати у фіналі фестивалю 2025 р. (Орієнтовний графік проведення обласних відбіркових конкурсів у Додатку № 1).
Відбіркові конкурси відбудуться у шести найпопулярніших музичних жанрах: український автентичний фольклор, популярна, сучасна танцювальна, рок, акустична та інша (експериментальна) музика.
Мета конкурсів – здійснити пошук молодих обдарованих виконавців по всій Україні, стимулювати створення патріотичного пісенного репертуару та розміщення його в ЗМІ, відкрити нові імена і вивести їх на велику сцену.
Участь у конкурсах фестивалю „Червона рута” не потребує від виконавців жодних вступних внесків, що робить конкурс доступним для всіх молодих музикантів, у т. ч. й незаможних. Переважно учасниками конкурсів є школярі та студенти, вхід для глядачів – вільний.
Організатори переконані, що проведення відбіркових конкурсів XVII Всеукраїнського фестивалю „Червона рута” матиме значний виховний, національно-патріотичний і культурно-просвітницький ефект, сприятиме реалізації важливих державних програм, урядових постанов та указів Президента України щодо реалізації державної політики підтримки талановитої молоді, відродження духовності та розвитку і функціонування української мови.
Детальну інформацію про конкурси фестивалю розміщено у додатках: 1. Орієнтовний графік проведення відбіркових конкурсів фестивалю „Червона рута – 2024”; 2. Витяг з Положення про проведення XVII Всеукраїнського фестивалю „Червона рута”; 3. Орієнтовний кошторис витрат проведення одного обласного відбіркового конкурсу; 4. Перелік та технічні характеристики звукопідсилювальної техніки (райдер). Департамент освіти і науки облвійськадміністрації пропонує долучитися до участі у XVII Всеукраїнському фестивалі сучасної пісні та популярної музики „Червона Рута”, поінформувати педагогічну громадськість, учнів і студентів про творчі вимоги конкурсів фестивалю, розмістити інформацію на сайтах органів управління освітою, закладів та установ освіти.
Орієнтовна дата проведення обласних відбіркових конкурсів фестивалю у м. Полтаві – 9 березня 2024 року.
Для участі у відбіркових конкурсах виконавцю необхідно заповнити заявку-анкету (детально – у Витягу з Положення про проведення XVII Всеукраїнського фестивалю „Червона рута”).
Організатор обласних відбіркових конкурсів у Полтавській області – Комунальна установа „Обласний центр народної творчості та культурно-освітньої роботи” Полтавської обласної ради. Контактні особи: Соколов Дмитро Олександрович, Бєлакова Олена Монхонівна – тел. (0532) 56 98 05, (0532) 56 94 23.

 

ДОДАТОК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних