Новосанжарська селищна територіальна громада
Полтавський район, Полтавська область

Одне врятоване життя – це вже перемога!

Дата: 11.09.2023 09:10
Кількість переглядів: 107

Фото без опису

Полтавський  районний сектор №6  філії Державної установи «Центр пробації» в Полтавській області – запрошує небайдужих громадян до співробітництва у якості волонтерів пробації.

Пробація є прогресивним підходом до реалізації покарань, що забезпечує не тільки виправлення осіб, що вчинили злочин, але і сприяє їх поверненню до суспільства і створенню можливостей до змін.  Одним з головних чинників, які можуть забезпечити виконання уповноваженими органами пробації покладених на них завдань і функцій, є налагодження тісної співпраці з громадським суспільством, спільна робота у напрямі соціалізації правопорушників. З цією метою законодавцем передбачена можливість залучення до виконання функцій покладених на пробацію, волонтерів пробації.

Волонтерська діяльність пов’язана з пробацією здійснюється  відповідно до Закону України «Про волонтерську діяльність», з урахуванням особливостей визначених  Законом України «Про пробацію».

При цьому важливо усвідомлювати, що особи, які перебувають на обліку в уповноваженому органі з питань пробації, засуджені за незначні злочини, це ті, хто не становить загрози життю і здоров’ю інших людей. Вони просто зробили помилку в житті, потрапили не в ту компанію, піддалися спокусі легких грошей або "зламалися" під натиском життєвих обставин, не отримавши своєчасно підтримки з боку інших людей.

 

Волонтером пробації може стати будь-яка особа, що досягла 18 річного віку.

Основним завданням волонтерів пробації є сприяння уповноваженому органу з питань пробації у здійсненні нагляду за суб’єктами пробації та проведенні з ними соціально-виховної роботи.

Основні вимоги до кандидатів у волонтери пробації:

  • бажання працювати та позитивний настрій;
  • стресостійкість;
  • добре розвинені комунікативні навички;
  • націленість допомагати у вирішенні соціальних питань;
  • відсутність не погашеної чи не знятої у законному порядку судимості.

Запрошуємо до волонтерства студентів вищих навчальних закладів, членів благодійних, громадських і релігійних організацій, небайдужих громадян, які володіють певними знаннями, уміннями та навичками, що можуть допомогти у виконанні завдань соціально-виховної та профілактичної роботи з клієнтами пробації, сприяти їхньому працевлаштуванню, залученню до навчання та соціально-корисної праці, наданню консультацій правопорушникам та їхнім сім’ям.

Участь у волонтерській діяльності має свої переваги, які можуть вплинути на професійне самовизначення та становлення, полягають в оволодінні знаннями та навичками у сфері соціально-психологічної роботи та юридичної практики, набутті досвіду індивідуальної та групової роботи. Волонтери також розвивають власні лідерські якості, творчі здібності, мають можливість бути не тільки активними громадянами, а й забезпечувати безпеку суспільства, беручи участь у соціально-виховній роботі з порушником і надаючи йому допомогу при відбуванні покарання у громаді.

Не будь байдужим, зроби свій внесок у краще майбутнє нашої держави!!!

 

Для отримання більш детальної інформації пропонуємо звертатися до Полтавського районного сектору №6 філії Державної установи «Центр пробації» в Полтавській області, за адресою:

Полтавська область, смт  Нові Санжари, пл.. Перемоги, 1, начальник сектору – Середа Людмила Леонідівна, моб. тел. 066-833-83-12, е-mailpl24@probation.gov.uа

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних