Новосанжарська селищна територіальна громада
Полтавський район, Полтавська область

Підприємці Полтавської області отримали консультації щодо податкових новацій

Дата: 05.09.2023 08:56
Кількість переглядів: 82

Фото без опису

Фахівці Головного управління ДПС у Полтавській області зустрілися              з підприємцями на території ТРК «Галактика» у м. Кременчук та ТЦ «МИР»            у м. Миргород. На зустрічі обговорювалися актуальні питання змін та новацій податкового законодавства, зокрема, Закону України від 30 червня 2023 року        № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей  оподаткування у період дії воєнного стану».

Суб’єктів господарювання ознайомили із особливостями справляння єдиного податку платників, які до 1 серпня 2023 року використовували спрощену систему; можливостями переходу з ІІІ групи  єдиного податку за ставкою 2 відсотки на систему оподаткування, на якій такі платники податку перебували до обрання таких особливостей; визначенням граничного обсягу доходу після повернення на ставку та групу єдиного податку, чи переходу на загальну систему оподаткування.

Під час обговорення теми приділили увагу питанню застосування РРО/ПРРО. Повідомили про відновлення відповідальності за порушення вимог закону «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» з 01.08.2023 та з 01.10.2023 року. Наголосили на тому, що підприємці можуть на власний вибір використовувати класичний або програмний РРО. ДПС України надає безкоштовне програмне забезпечення, яке є зручним та не вимагає додаткових витрат.

          Серед присутніх розповсюдили інформаційні пам’ятки стосовно застосування РРО/ПРРО та змін, передбачених Законом України № 3219 і надали вичерпні відповіді на питання підпиємців.

 

                 

 

Головне управління ДПС у Полтавській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних