Новосанжарська селищна територіальна громада
Полтавський район, Полтавська область

ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ!

Дата: 02.09.2024 16:35
Кількість переглядів: 26

Фото без описуСьогодні, у День знань та початку нового навчального року, на фасаді Старосанжарської гімназії імені Оксани Мешко відкрили меморіальну дошку загиблому воїну, випускнику школи – Олександру ІНЯТКІНУ.

На урочистій церемонії були присутні учні, педагоги, батьки, рідні, друзі загиблого Героя, односельці, голова Новосанжарської селищної ради Геннадій СУПРУН, староста Лелюхівського старостинського округу Зінаїда КИРИЧОК, спеціаліст І категорії виконавчого комітету Новосанжарської селищної ради Марія НАРІЖНА.

«Сьогодні радісний бентежний день. В очах випускників – сум, бо для них цей навчальний рік – останній. А в очах першокласників – гордість і тривога, адже вони прийшли до школи вперше. Та мабуть, наш захід буде зворушливим для всіх присутніх, адже ми поєднуємо традиційний початок навчального року із загальношкільним уроком мужності «Ангели, народжені серед людей…» – наголосила ведуча.

Хвилиною мовчання вшанували Героїв, які віддали своє життя за самостійність і незалежність України, які ніколи вже не повернуться до рідного дому, а боронитимуть рідну землю в лавах небесного воїнства.

Вітали юних першокласників, які приєдналися до шкільної родини, та дев’ятикласників, для яких цей рік стане останнім у стінах рідної школи. Наймолодші школярі отримали подарунки від виконавчого комітету Новосанжарської селищної ради.

Друга частина заходу, яку підготували педагоги закладу, була емоційною й щемливою.

Ведуча розповіла про Олександра ІНЯТКІНА: «Захищаючи рідну землю від підступного ворога, переходять із земного до небесного строю наші випускники. Золотими літерами назавжди викарбувавши свої імена в новітній історії вільної та незалежної України.

Пекучим болем озвалася в серцях педагогів, учнів та батьків, односельців звістка про тяжку втрату – загибель випускника-захисника Олександра ІНЯТКІНА. Виконуючи свій громадянський обов’язок, проявивши стійкість і мужність у боях за Батьківщину на Донецькому напрямку 19 березня 2023 року він поклав своє життя на вівтар української державності.

Із початком збройної агресії російської федерації проти України Олександр добровільно пішов захищати Батьківщину. Після проходження навчання брав участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони країни, захисту та безпеки населення. Перебував у місті Богодухів Харківської області, Бахмуті та Авдіївці Донецької області. 19 березня 2023 року під час виконання бойового завдання загинув біля населеного пункту Кам’янка Покровського району Донецької області.

Він – Герой війни, захисник, відважний син своєї землі, справжній патріот, який не роздумуючи змінив своє життя зі звичного мирного на тривожне військове й зі зброєю в руках відвойовував кожен сантиметр рідної землі. Він для нас назавжди залишиться добрим, позитивним, відважним і цілеспрямованим».

Відкрити меморіальну дошку запросили маму Героя Лідію Миколаївну та сина Антона. У цю зворушливу мить присутні на заході не стримували сліз…

Селищний голова Геннадій СУПРУН та староста Зінаїда КИРИЧОК, висловлюючи щирі співчуття сім’ї загиблого воїна, зазначили, що коли помирає людина – це велика трагедія, велике горе для всієї родини. А коли вона гине за нашу незалежність – це трагедія для всієї країни. Олександр поклав свою душу й тіло за те, щоб ми жили в незалежній державі.

Настоятель Свято-Успенського храму с. Старі Санжари протоієрей Василь освятив меморіальну дошку.

Людмила Луговська так проникливо й душевно виконала пісню «Журавлі».

Традиційний сріблястий дзвоник покликав здобувачів освіти знову в країну знань…

Про втрати завжди говорити важко й боляче, але коли із життя ідуть зовсім молоді, то говорити важко й боляче вдвічі. Сьогодні в Старосанжарській гімназії з’явився пам’ятний знак, який знову й знову буде нагадувати нам про війну, про героїв, що загинули захищаючи незалежність нашої держави, про материнське, людське горе. Хоч нині важко нам, і неспокійно в нашому домі, але вже не раз доведено, що наша дружна сім’я – український народ здолає всі перешкоди. Герої не вмирають! Вони будуть жити в пам’яті народній у віках. Пам’ять…Таке коротке слово. Вона нетлінна й вічна…. Пам’ять! Гірка пам’ять! Вона ніколи не згасне! Пам’ять! Що ти залишила? Пам’ятники, як символ про тих, хто пройшов війну, хто віддав своє життя за рідну землю. Допоки ми живі – житиме пам’ять про наших Воїнів. Олександр із меморіальної дошки щодня зустрічатиме й проводжатиме поглядом учнів, нагадуючи кожному, що Герої поклали життя, аби ми жили в мирній квітучій Україні.

ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних