Новосанжарська селищна територіальна громада
Полтавський район, Полтавська область

Шановні жителі селища Нові Санжари!

Дата: 15.07.2024 21:10
Кількість переглядів: 106

Фото без описуШановні жителі селища Нові Санжари!

💦 Критична ситуація з централізованим водопостачанням, яка склалася в селищі, дійсно створює великі незручності для жителів та призводить до соціальної напруги. 

⚡️Довготривалі планові відключення світла (понад 16 годин на добу) та нестерпна аномальна спека до +40⁰С 🌞 призводять до зупинки насосних станцій, які здійснюють подачу води. Водогони селища не віднесені до критичної інфраструктури, а тому їх відключають згідно загальних графіків. І періоди відключень у графіках стають все довшими.

⚒️ У силу своїх можливостей КП «Джерело» усуває проблеми по поверненню води в систему водопровідної мережі. Дійсно у селищі напружена ситуація: протягом декількох днів, а то й тижнів поспіль по окремих вулицях відсутнє водопостачання. Можливо не завжди вчасно озвучуються наявні проблеми, але робиться все можливе задля того, щоб забезпечити людей водою.

📌 Загальновідомо, що під час погодинних відключень електроенергії припиняється й подача води у домівки споживачів. Але проблема полягає ще й в тому, що після включення струму дочекатися води в кранах дуже складно, особливо мешканцям багатоповерхівок. Щоб система почала працювати повноцінно, електронасосам потрібен час закачати необхідну кількість води в мережу. 

☝️Багато хто пише за генератори. Не всі генератори можуть технічно забезпечити роботу насосів, щоб качати воду зі свердловини. Для цього потрібні тільки трьохфазні генератори та з потужністю більше 15 кВт, які коштують від 300 до 400 тис. грн. .

До того ж варто розуміти, що резервне живлення не має потужності витягнути роботу усіх насосних станцій! Через відключення електроенергії насоси на артезіанських свердловинах не можуть забезпечити належне заповнення резервуарів.

А все через те, що збільшилися об`єми нераціонального споживання води приватним сектором: багато-хто з мешканців поливає городи, присадибні ділянки, садки, газони, заливають питною водою басейни, миють власне авто тощо. В той час, як у сусіда немає води напитися.

На зауваження від мешканців, що «світло вже дві години є, а води немає», відповідаємо: щоб заповнити повністю систему необхідною кількістю води, необхідно накачати дуже великий об'єм. А так як світло вмикається на 2-3 години, насоси технічно не встигають закачати необхідну кількість, щоб забезпечити всіх водою. Адже вода одразу уходить в систему через збільшення об`єму споживання. 

Це дійсно найскладніший період в нашій громаді для побутового комфорту з 24 лютого 2022 року. Подібна ситуація з централізованим водопостачанням склалася в багатьох громадах області.

Ця складна ситуація вчить нас раціонально використовувати водні ресурси. Нам доведеться пристосовуватися до нинішніх умов і пережити цей час. Завжди є ті, кому важче і гірше. І це точно не ми з вами. 

Ці труднощі ми переживемо. Головне: не зʼїсти один одного. 

💧Просимо всіх власників свердловин ділитись водою сусідами. Давайте допоможемо один одному.

Вибачити за тимчасові незручності - робимо все можливе. 

Шануймося! Тримаймо стрій, ми ж тил наших військових! 🇺🇦

Дякуємо за розуміння!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних